Leírás

Egy generalizált szorongásban és pánikbetegségben szenvedő egyén búvóhelye - írások terápiás jelleggel.

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Paradise

2009.04.19. 14:33 gyönyörű zombi

Jackie az ablakpárkányon ült, bámult kifelé, a fákat nézte, és arról elmélkedett, hogy milyen is lehet a Mennyország?
„A Mennyország olyan hely, ahol mindenki szabad és a maga ura.” gondolta először.
Aztán halvány kis mosoly jelent meg a szája szegletében. Nem olyan mosoly, ami akkor jelenik meg, ha boldogok vagyunk, hanem olyan, amikor épp nagyon pesszimistán szemléljük a világot, de mégis megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy ez milyen jó nekünk.
- Talán nem is létezik – mondta aztán halkan, mosolyogva. – A franc se tudja.
Egyik lábát felhúzta, átkarolta, a másikat pedig lelógatta a párkányról.
Csodálatos kilátás nyílt az ablakából a környékre. Szép helyen lakott, zöld övezetben, tele fákkal, bokrokkal, zöld gyeppel... és nyugodt, nagyon nyugodt emberekkel. Messze volt a belvárostól.
Gyakran ült így ki a párkányra, szemlélni a világot. Ez valahogy mindig megnyugtató hatással volt rá. Főleg, ha éppen depressziós hangulata volt.
Aztán tovább gondolkozott.
„Szerintem én már átéltem a Mennyország érzését... és egészen más volt, mint amilyet elképzeltem. Hiányzik... Több szenvedést okozott nekem, mint örömöt, de mégis piszokul hiányzik...”
„Lehet, hogy a Mennyország egy olyan... dolog, amiről azt hiszed, sok-sok küzdelem után végre elérted, aztán kiderül, hogy mégsem?... Vagy... vagy az történik, hogy már ott vagy a kapujában... de nem lépsz át rajta rögtön, mert meg akarod adni a módját, hogy tökéletes legyen... De nem tudod. Kettőt fordulsz, és már nincs sehol. Nem szabad tétovázni, mert eltűnik...”
Összeráncolta a szemöldökét. Egy pillanatra megszédült, furcsa érzés kúszott fel a torkán.
„És mi van, ha azt hiszed, elvesztetted, pedig valójában ő veszejtett el téged?... Milyen lehet... Elveszni a Mennyországban?... Bármerre nyúlsz, mindenütt álmok vannak... Álmok, amiket ha megérintesz, szertefoszlanak...”
Nyelt egy nagyot.
- Lehet, hogy... én elvesztem a Mennyországban?... Belesüllyedtem egy álomba, amiből nem tudok felébredni – mondta ki végül hangosan.
És valóban: ahogy most itt ült, az ablakpárkányon, és hatalmába kerítette a hangulat, az érzés, a kilátás, az illat... úgy érezte, elveszett. Mintha egy szárnyas alak röpködte volna körül és a szabadság ajándékával kecsegtette volna.
Jackie pedig nagyon szívesen ment volna vele. Csakhogy volt egy kis bibi ezzel az angyallal... A szárnya ugyanis nem fehér volt, hanem fekete.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyonyoruzombi.blog.hu/api/trackback/id/tr615496301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása