Leírás

Egy generalizált szorongásban és pánikbetegségben szenvedő egyén búvóhelye - írások terápiás jelleggel.

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Kívánj egyet

2019.04.18. 22:48 Gyönyörű Zombi

22:22. Kettesek sora. a huszonkettes csapdája. Patt helyzet, vagy lehetőségek kapuja? 
A jóég tudja csak, hogy miért kötődünk ennyire számokhoz. Szerencseszámok, születési dátumok, azonos tagból álló két- vagy többjegyű számok. Számmisztika, jin-jang, és még sorolhatnám. Tudományok és áltudományok egész garmadája próbálja megfejteni a számok mögötti "igazságot". 

Lehet, hogy nincs is mögötte igazság. Legalábbis nem olyan, ami a mi valóságunk számára befogadható igazság. Lehet, hogy a számok mögött egy másik, párhuzamos valóság rejtőzik. Olyan, ami más fizika, más törvények szerint működik, mint az a valóság, amit mi ismerünk és fel tudunk fogni ésszel. Amiben latin, germán, szláv vagy éppen finnugor nyelvek helyett talán egészen másmilyen nyelveken szólnak. Az 1-es nyelvén, a 2-esén, vagy épp a 22-esén. 

Általában azonos számok együttálásakor két dolog lehetséges: A) eljön a világvége, vagy B) kívánni kell valamit. 
Amióta az eszemet tudom, én ilyenkor mindig kívánok. És mindig ugyanazt kívánom: hogy teherbe essek. Megfoganjak. Embrió nőjön bennem, hogy aztán magzattá fejlődjön. Aztán megszülessen és a gyerekem legyen. Kisbabám, akiből aztán kislány vagy kisfiú lesz, aki felnő, saját családot alapít, én pedig lehetek akkor nagymama. Dédi. Ükanya. Valakiknek az ősanyja.
Valahányszor a számok együtt álltak az órámon, vagy gyertyát kellett elfújni, én mindig ezt kívántam. És a tortán a gyertyák számainak még csak egyezni sem kellett hozzá. 
Megszámolni sem tudom, hányszor kívánhattam már ezt. Mindig ugyanezt. És soha a büdös életben nem teljesült. Még csak fel sem merült a lehetősége. Az utolsó pár alkalommal már el sem öntött belül az a negédes, hascsiklandós, reményteli izgalom. A hit helyén csak a cinikus mosoly maradt, ahogy elhúztam a szám, mielőtt a gyertyákat elfújtam. Mert belül már tudtam. Megint kívánni fogok. Megint ugyanazt. És pontosan tudtam, hogy hiába. Mert megint nem fog teljesülni. Mégsem volt merszem nem kívánni - vagy nem EZT kívánni. Megint. Tizedszer. Századszor. Ezeregyszáztizenegyedszer. 

Vajon kinövöm valaha ezt a haszontalan, kislányos naivságot? Vajon leszek valaha elég bátor szembenézni magammal és túllépni a babonákon? Beteljesülhetetlen vágyakon? Tovább fogok valaha is lépni? 
33-nál vajon merek-e majd mást kívánni? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyonyoruzombi.blog.hu/api/trackback/id/tr7314770102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása